Посјета делегације Министарства унутрашњих послова Републике Србије

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум примио је данас делегацију Министарства унутрашњих послова Републике Србије коју је предводио помоћник министра начелник Сектора за аналитику, телекомуникације и информационе технологије Слободан Недељковић.

       На састанку се разговарало о активностима два министарства која су у вези са реализацијом Споразума о сарадњи у области информационо комуникационих технологија, а који су потписали министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и министар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић.
Током посјете МУП-у Републике Српске, делегација МУП-а Републике Србије упознала се са надлежностима и организацијом МУП-а Републике Српске и Управе за информационо-комуникационе технологије, као и са степеном развоја информационо-комуникационих система. Посебно се говорило о самосталном развоју информационих система МУП-а Републике Српске, безбједности информационо-комуникационих система, као и о борби против високотехнолошког криминала.
Такође, посјетили су и Управу полиције (Полицијску станицу за обраду прекршаја), Полицијску управу Бања Лука и Управу за полицијску обуку. У Управи за полицијску обуку делегацију МУП-а Републике Србије примио је начелник ове Управе господин др Миле Шикман. Том приликом делегација је обишла Музеј полиције Републике Српске, а затим библиотеку, лабораторију, школску полицијску станицу и кабинет информатике.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid element_width=“6″ grid_id=“vc_gid:1540912441592-7d0d8935-e606-3″ include=“6498,6499,6500,6501″][/vc_column][/vc_row]