Почетак обуке кадета нове класе Полицијске академије и Специјалне антитерористичке јединице

2Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директор полиције Синиша Кострешевић присуствовали су данас церемонији потписивања уговора са 186 кадета, чиме је означен почетак школовања 24. класе Полицијске академије и 10. класе Специјалне антитерористичке јединице.

Министар Лукач је рекао да је циљ Министарства био подмлађивање полиције Републике Српске и да је у посљедњих осам година школовано 2.000 младих полицајаца на Полицијској академији и 500 на Високој школи унутрашњих послова, данашњем Факултету безбједносних наука.

Министар Лукач је истакао да МУП са терена има позитивне одјеке у вези са понашањем младих полицијских службеника, те да су они МУП-у Српске дали нови квалитет рада и снагу. Он је послао поруку да они који су одлучили да носе униформу полиције, треба да је носе часно и поносно, за углед својим породицама, колегама и свима нама у Републици Српској.

DSC_0869Начелник Управе за полицијску обуку Миле Шикман рекао је да МУП већ 30 година у континуитету проводи полицијску обуку. Он је нагласио да ова класа броји 186 кадета, од којих је седам за припаднике Специјалне антитерористичке јединице.

Начелник Шикман је навео да обука траје 14 мјесеци, од којих ће осам провести на Полицијској академији, док ће шест мјесеци трајати приправнички стаж који ће се реализовати по полицијским управама широм Републике Српске.

Директор полиције Синиша Кострешевић рекао је да се овим значајно подиже квалитет и енергија рада у полицији. Он је нагласио да је овој генерацији продужено школовање за два мјесеца, чиме ће бити додатно обучени и оспособљени за обављање редовног полицијског посла.

13