Активности Управе на превенцији малољетничке делинквенције

Управа за полицијску обуку, заједно са полицијским станицама и полицијским управама Министарства унутрашњих посова Републике Српске наставља са превентивним активностима на спречавању малољетничке делинквенције.

Предузимајући планиране превентивно-едукативне и друге активности, заједно са припадницима полицијских управа који ове активности спроводе по основним и средњим школама у Републици Српској, припадници Управе за полицијску обуку активно и континуирано учествују у дијелу превентивно-едукативних активности.

У том контексту, полицијски службеници Управе су дана 13.03.2018. године у средњој школи у Дервенти одржали двочасовно предавање за преко 200 средњошколаца, којом приликом су ученици упознати са безбједносним ризицима и опасностима коришћења друштвених мрежа, те са механизмима проктивног реаговања на потенцијалне негативности. Предавању је присуствовало и око 20 професора.

72798291Следећа два дана, превентивно-едукативне активности на превенције малољетничке делинквенције су настављене у Бијељини. Тако је дана 14.03.2018. године у Основној школи “Кнез Иво од Семберије“ одржано предавање за око 100 ученика ове школе, као и за дио професора. Предавање је одржано у склопу обиљежавања Дана полиције у Бијељини, те су ученици, поред предавања о негативностима друштвених мрежа, слушали предавање и о безбједности саобрћаја, које су одржали полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бијељина. Следећег дана, предавање је одржано за око 30 ученика Средње прехрамбене школе у Бијељини.