Дан отворених врата у Управи за полицијску обуку

DSC_0096Управа за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске  је у оквиру манифестације „Дан отворених врата“ угостила малишане из предшколских установа, основце и средњошколце бањалучких школа. Они су се овом приликом упознали са начином обуке полицијских службеника, са средствима за рад које полиција користи, научили основна правила кретања учесника у саобраћају и погледали показну вјежбу са службеним псима коју су за њих припремили припадници Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

DSC_0104Током посјете управи дјеци су презентовани садржаји који се односе на наставна средства која се користе током обуке на Полицијској академији. Дјеца су, такође, посјетила и кабинет наоружања гдје су имали прилику да се упознају са опремљеношћу овог кабинета те су имали могућност да користе ласерски пиштољ који се користи приликом обуке на Полицијској академији.

Дјеца су имала прилику да се упознају и са експонатима музеја МУП-а Репбулике Српске гдје су изразили посебно одушевљене приликом прегледа униформи полиције Републике Српске од настанка полиције Републике Српске па до данас.

У посјети су нам били малишани из предшколске установе „Плави чуперак“ и „Montessori kindergarten“, основци из основних школа “Бранко Радичевић“, “Свети Сава“ и “Петар Петровић Његош“, те средњешколсци из Економске школе Бања Лука. DSC_0132