Директор полиције Републике Српске посјетио Управу за полицијску обуку

DSC_0001Дана 28.02.2019. године Управу за полицијску обуку је посјетио Директор полиције Дарко Ћулум, којом приликом се обратио кадетима XX класе полицијске обуке и стручног оспособљавања и радницима Управе за полицијску обуку.

У свом обраћању Директор Ћулум акценат је ставио на озбиљност и одговорност полицијског позива – позива који захтјева од полицијских службеника посвећеност и професионалност. Током излагања присутне је информисао о приоритетима у раду Министарства унутрашњих послова, а то су: тероризам, мигрантска криза и др…

Такође је изнио статистичке показатеље о раду Министарства у протеклом периоду са освртом на стање безбједности и ријешена дјела по питању нарушеног јавног реда и мира и криминалитеата, са освртом на крађе моторних возила, производњу и промет опојних дрога, убистава и друга кривична дјела.

Обраћање Директора полиције има афирмативни карактер, с обзиром на то да се кадети од стране руководства Полиције Републике Српске информишу о актуелној безбједносној проблематици и стратешком начину реаговања на њу.