Кадети Полицијске академије Бања Лука посјетили Народно позориште Републике Српске

позориште-1У склопу ваннаставних активности Јединице за полицијску обуку – Полицијске академије, кадети XX класе су 07.02.2019. године, посјетили Народно позориште Републике Српске и том приликом су гледали представу под насловом „Наши дани“.

Након представе кадетима је одржано кратко предавање на тему „култура кроз позоришну представу“, које су одржали глумци Народног позоришта Републике Српске. Предавање које је одржано можемо оцијенити као изузетно квалитетно јер кроз низ примера, веома пластично, дочарао је кадетима зашто је потребно да  сви радимо на подизању свијести о властитој култури и како то утиче на интеракцију полицијског службеника са грађанима.

Кадети су одушевљени представом и квалитетно су провели вријеме у заједничкој активности и самом идејом о  надоградњи и унапређивању властите културе кроз посјету позоришту. Како под утицајем позитивних утисака са представе, тако и под утицајем разумијевања потребе за културним активностима, кадети су изразили жељу да у наредном периоду организујемо исту или сличну заједничку активност.