Кадети посјетили Народно позориште Републике Српске

kadetipozoristeУ склопу ваннаставних активности Јединице за полицијску обуку – Полицијске академије, кадети су 18.01.2018. године посјетили Народно позориште Републике Српске и том приликом су гледали представу “Синови умиру први“, аутора Мате Матешића.

Након представе кадетима је одржано кратко предавање на тему „култура кроз позоришну представу“, које је одржао глумац Народног позоришта Републике Српске, Александар Стојковић.

Предавање које је одржано можемо оцијенити као изузетно квалитетно јер кроз низ примера, веома пластично, кадетима је дочарао зашто је потребно да  сви радимо на подизању свијести о властитој култури и како то утиче на интеракцију полицијског службеника са грађанима.

Кадети су одушевљени представом и квалитетно су провели вријеме у заједничкој активности и самом идејом о  надоградњи и унапређивању властите културе кроз посјету позоришту. Како под утицајем позитивних утисака са представе, тако и под утицајем разумијевања потребе за културним активностима, кадети су изразили жељу да у наредном периоду организујемо исту или сличну заједничку активност.