Одржана радионица „Специфичности рада са одраслима у домену полицијске обуке“.

Управа за полицијску обуку – Одјељење за опште и заједничке послове реализовало је 26.10.2018. године радионицу под називом „Специфичности рада са одраслима у домену полицијске обуке“.

Циљ реализовања радионице био је приближавање ефикасних модела рада са одраслима у домену полицијске обуке.

Радионица је одржана у Бањој Луци, а присуствовала су јој 22 полицијска службеника из свих полицијских управа МУП-а РС, као и три полицијска службеника из Центра за обуку МУП-а РС.

        Okrugli sto1 Okrugli sto4

Радионицу је отворио начелник Управе за полицијску обуку др Миле Шикман, модератор је био др Стево Иветић, а излагања су имали представници Управе за полицијску обуку Драгица Марковић, Александра Ковачевић, Љиљана Мирковић, Биљана Тодоровић, Велимир Томашевић из Центра за обуку, као и представник Завода за образовање одраслих РС Бојан Бајић.

Ово је била прва радионица реализована у оквиру МУП-а РС са овом тематиком и показала се као успјешан начин размјене искустава између предавача Управе за полицисјку обуку и представника организационих јединица МУП-а РС задужених за обуку полицијских службеника на терену.

У практичном дијелу реализована је интерактивна радионица под називом „Стилови учења“ која је од стране полазника оцијењена као изузетно корисна.