Око 250 кадета Полицијске академије даривало крв

krv1Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач посјетио је данас кадете Полицијске академије у Бањалуци, који су у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске добровољно даривали крв.
Министар Лукач рекао је да су полазници Полицијске академије спремни да помогну грађанима, те да у овом тренутку дају од себе што могу, како би спасили нечији живот. Министар је истакао да је крв нешто најдрагоцјеније, те је нагласио да ови млади људи схватају важност одазивања оваквој акцији.
Шеф Службе за прикупљање крви у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске Веселка Ћејић рекла је да су акције добровољног дарувања крви постале традиција захваљујући доприносу младих полазника Полицијске академије.
krv2Кадет Ђорђе Страживук из Бањалуке, који се трећи пут одазвао акцији добровољног даривања крви, рекао је да је хуманост један од основних обиљежја  полицијског позива. Кадет Кристина Јоћић из Добоја рекла је да је до сада крв дала четири пута и позвала све грађане да се укључе у овакве акције.
МУП Републике Српске, као и сваке године, организује акције добовољног давања крви поводом Дана полиције и славе МУП-а Републике Српске, а овој акцији одазвало се око 250 кадета Полицијске академије.