Почетак курса „Тајно праћење“

Дана 14.05.2018 године у просторијама Управе за полицијску обуку почела је реализација основног курса „ ТАЈНО ПРАЋЕЊЕ“. Курс се изводи за потребе Управе за организовани и тешки криминалитет. Курсу је приступило 11 полазника, а полазници су изабрани из реда полицијских службеника запослених са средњом стручном спремом у полицијским Управама МУП-а РС.

Курс је отворио начелник Одјељења за специјалистичку обуку у Јединици за стручну обуку Управе за полицијску обуку Александар Лазић, заједно са мачелником Јединице за посебне послове у Управи за организовани и тешки криминалитет Синишом Јанковићем. Они су полазницима пожељели добродошлицу, те указали на значај курса, тежину и одговорност обављања послова за које је курс предвиђен.

Циљ курса је оспособљавање полицијских службеника за ефикасно и безбједно обављање полицијских послова из надлежности Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС, односно Јединице за посебне послове.

Курс ће се реализовати у трајању од десет радних дана кроз теоретски и практични дио наставе, а на крају курса полазници који задовоље поставњене критеријуме добиће увјерења о завршеном основном курсу „ТАЈНО ПРАЋЕЊЕ“.