Почетак „Курса за противдиверзиону заштиту за полицијске службенике Управе за обезбјеђење личности и објеката“

Дана 10.12.2018. године у просторијама Управе за полицијску обуку, у организацији Одјељења за специјалистичку обуку, Јединица за стручну обуку, Управа за полицијску обуку и Управе за обезбјеђење личности и објекта, почела је реализација курса „Курс за противдиверзиону заштиту за полицијске службенике Управе за обезбјеђење личности и објеката“. Реализација курса предвиђена је у периоду од 10.12. до 14.12.2018. године.

Циљ курса је да се полазницима пружи могућност да стекну нова неопходна знања за поступање полицијских службеника из противдиверзионе заштите приликом прегледа објеката, лица и поступања у случају проналаска сумњивих предмета. Усвајањем нових знања полазници курса ће бити оспособљени за стручно и професионално обављање свих послова и задатака у оквиру њихове надлежности.

Курс похађа 12 полицијских службеника Управе за обезбјеђење личности и објеката, којима тематске цјелине кроз теоријску и практичну наставу предочавају предавачи из Управе за обезбјеђење личности и објеката и Управе за полицијску подршку.