Почетак обуке за полицијске службенике са ССС и ВСС

DSC_0164Дана 09.07.2018. године у просторијама Управе за полицијску обуку почела је обука за раднике МУП-а РС са ССС као и обука стручног оспособљавања запослених у МУП-у РС са VI и VII степеном стручне спреме без полицијског образовања за рад на радном мјесту полицијског службеника.

Прије почетка обука, полазницима се обратио главни инспектор за полицијску обуку Ранко Лужајић и координатор обука самостални инспектор Горан Благојевић, који их је том приликом упознао са наставним плановима и програмима као и обавезама полазника у току обука.

Обука за раднике МУП-а РС са ССС трајаће 40 радних дана или 254 укупног фонда часова, док ће обука стручног оспособљавања запослених у МУП- у РС са VI и VII степеном стручне спреме без полицијског образовања за рад на радном мјесту полицијског службеника трајати 40 радних дана или 238 укупног фонда часова.

Обуку за раднике МУП-а РС са ССС похађа 6 полазника, док обуку стручног оспособљавања запослених у МУП- у РС са VI и VII степеном стручне спреме без полицијског образовања за рад на радном мјесту полицијског службеника похађа 4 полазника.

Циљ обука јесте да се полазници који похађају ове двије обуке оспособе за вршење послова и задатака полицијског службеника у Министарству унутрашњих послова. Обуке изводе инспектори и наставници Јединице за полицијску обуку – ПА Бања Лука.