Полазници IV генерације школе “Млади и безбједност“ посјетили Управу

mladiibezbjednostДана 04.06.2018. године, у оквиру рада четврте генерације Школе “Млади и безбједност“ одржане у организацији Мисије ОСЦЕ у БиХ, око 30 студената права, политологије и безбједносних студија из БиХ посјетило је Управу за полицијску обуку.

Школа “Млади и безбједност“ је организована у сарадњи са Интерресорном радном групом Савјета министара БиХ за посматрање спровођења Безбједносне политике БиХ. Студенти су дошли са универзитета у Сарајеву, Мостару, Тузли, Зеници и Бихаћу, као и са Америчког универзитета у Сарајеву. Ова Школа је пружила практични увид у рад институција надлежних за усвајање и провођење Безбједносне политике БиХ, међу којима је и Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Током посјете Управи, начелник Управе за полицијску обуку др Миле Шикман је посјетиоцима представио мјесто, улогу и активности Министарства унутрашњих послова Републике Српске, посебно се базирајући на савремене безбједносне изазове и пријетње и одговоре Министарства на њих.

Инспектор за полицијску обуку Александар Миладиновић је посјетиоцима, поред концепта обуке на Полицијској академији, представио наставни план и програм, те исходе обуке, потенцирајући профил кадета као будућег полицијског службеника Министарства. Такође, у оквиру радног дијела, полазницима је указао на одређене негативности које се испољавају у окружењу друштвених мрежа, те на неопходност и могућности реаговања на те негативности, са акцентом на властиту заштиту виртуелне егзистенције на друштвеним мрежама.

Студентима су представљене и просторије и опрема које кадети користе током полицијске обуке, а такође су студентима представљене неке од мјера и радњи за које се кадети оспособљавају током полицијске обуке, као што су дактилоскопирање лица, изазивање отисака папиларних линија…

Студенти су обишли и Музеј полиције Републике Српске, гдје су им приказани експонати који су се користили у полицијском послу, а који тренутно представљају збирку музеја.