Полазници Високих студија безбједности и одбране (ВСБО) у посјети МУП-у Српске

Директор полиције Републике Српске Дарко Ћулум поздравио је данас полазнике 8. класе Високих студија безбједности и одбране (ВСБО) који бораве на студијском путовању у Републици Српској.

Директор Ћулум упознао је полазнике Високих студија са стањем безбједности на подручју Републике Српске, као и приоритетима у раду Министарства унутрашњих послова. Такође на састанку се разговарало о искуствима у вези са спречавањем тероризма и посљедицама мигрантске кризе, као и мјерама које Полиција Републике Српске предузима на том пољу. Једна од тема је била и организација Полиције, као и активности у вези са подмлађивањем кадра и стручне обуке истог.

        У оквиру своје посјете Министарству унутрашњих послова Републике Српске, полазници 8. класе Високих студија безбједности и одбране посјетили су данас Управу за полицијску обуку, гдје им је уприличен пријем од стране начелника Управе за полицијску обуку др Миле Шикмана, који је госте упознао са редовним активностима и дјелатношћу Управе за полицијску обуку, као и системом обуке, специјалистичким и стручним усавршавањем полицијских службеника. Овом приликом делагација је обишла просторије Управе за полицијску обуку, као што су музеј МУП-а Републике Српске, кабинет криминалистике, криминалистичко-форензичку лабараторију, кабинет наоружања, учионице и ситуациони стан гдје су имали прилику да погледају показну вјежбу.

Иначе, Високе студије безбједности и одбране представљају организациону цјелину у оквиру Школе националне одбране у којој се једном годишње реализује највиши ниво усавршавања официра и државних службеника Министарства одбране Републике Србије.

Неки детаљи са посјете:

DSC_0317DSC_0319DSC_0321DSC_0329DSC_0337DSC_0349DSC_0355DSC_0364