Посјета дјеце предшколског узраста и ученика Управи за полицијско образовање

Saobracaj1Јединица за основну обуку – Полицијска академија данас је у сарадњи са Ауто мото савезом Републике Српске и Полицијском станицом за безбједност саобраћаја Бања Лука, угостила дјецу Предшколске установе “Дора“ и предшколске установе “Клуб за дјецу Андреј“ Бања Лука, као и ученике III разреда Основне школе “Доситеј Обрадовић“ Бања Лука.

Циљ посјете био је да се заштите најмлађи учесници у саобраћају, који због свог узраста, неискуства и недовољног познавања саобраћајних правила чине и грешке, када се по први пут нађу на улици у улози пјешака. С обзиром да се ради о старијој групи дјеце предшколског узраста и основцима, циљ је да се превентивно дјелује, како би се најмлађи учесници у саобраћају, обучили о основним правилима понашања пјешака у саобраћају.

Током посјете дјеца су се упознала и са радом и опремом полиције у циљу стицања повјерења у полицијске структуре, након чега су са истима размјењени пригодни поклони.

Управу је овом приликом посјетио и генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Ранко Бабић, са којим је договорена даљња сарадња између Савеза и Управе.