Посјета Ронилачком клубу “Бук“ Бања Лука

BukПрема наставном плану и програму ваннаставних активности Јединице за основну обуку – Полицијске академије, дана 26.06.2013. године реализована је посјета Ронилачком клубу „Бук“ Бања Лука, са којим имамо потписан и споразум о сарадњи.

Циљ посјете је едукативног карактера, а кадети су имали прилику да се упознају са средствима и опремом која се користи за спортска роњења, техничка роњења, роњења у хладним водама, као и компресором за пуњење ронилачких боца и баро комором. Сва наведена опрема коју клуб посједује, изузетан инструкторски кадар који је ангажован у клубу, међународно признате лиценце по којима се спроводе курсеви, издвајају га од других клубова и чини највећим ронилачким центром у Босни и Херцеговини.

Након веома квалитетне презентације клуба од стране инструктора М1 категорије Бранислава Рађевића, кадети су показали интересовање многобројним питањима, на која су добили конкретне одговоре, чиме им је додатно приближено роњење као спорт и његова примјена у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.