Промоција кадета XVI и III класе Полицијске академије

Promocija1Дана 25.01.2013. године одржана је промоција 50 кадета XVI класе основне полицијске обуке првог нивоа и III класе основне полицијске обуке првог нивоа за припаднике СЈП у Јединици за основну обуку – Полицијска академија.

Промоцији су присуствовали директор полиције Гојко Васић, начелници управа Министарства унутрашњих послова, те многобројни гости, чланови породица и пријатељи кадета.

Промовисаним кадетима се обратио начелник Управе за полицијско образовање др. Миле Шикман са кратким освртом на начин школовања кадета и њихово успјешно савладавање наставног процеса. Директор полиције им је пожелио успјех у пословном и приватном дијелу живота и истакао важност школовања на Полицијској академији која са успјехом даје адекватне кадрове који могу одговорити изазовима у будућем раду припадника Министарства унутрашњих послова.

Кадети су прва генерација која се школовала по новом концепту обуке, предметно-модуларној настави која је трајала 12 мјесеци, а спроводила се у три фазе у оквиру којих је и практична обука у полицијским станицама ЦЈБ Бања Лука. Кадети су морали савладати одређене предмете, вјештине и модуле, а комплетан концепт обуке је усмјерен на савладавање крајњих исхода наставе, који проистичу из обавеза и задатака полицијских службеника МУП-а РС. Овакав начин обуке захтијевао је од кадета максимално залагање, припремљеност на различите изазове и често мањак слободног времена. И поред тога кадети су са успјехом и тимским радом сваким даном постајали све бољи.

Најбољи кадети у класи су: Ђукић Марко, Матић Марија и Димић Душко. Директор полиције им је предао поклоне и честитао на постигнутом успјеху. Присутнима се обратио кадет Ђукић Марко који се захвалио присутнима а посебно истакао наставнике који су радили са кадетима и често, поред професионалног односа, имали и родитељску црту, па су и потешкоће са којима су се сусретали лакше савладавали.