Промовисан нови број часописа “Безбједност-Полиција-Грађани“

č1У просторијама Управе за полицијску обуку промовисан је нови број часописа Министарства унутрашњих послова Безбједност, полиција, грађани. Број 1/22 изашао је поводом 30 година постојања Министарства унутрашњих послова Републике Српске а обилује како научним тако и стручним радовима. Часопис садржи девет радова, а обухваћена је и категорија приказа. Часопис Безбједност, полиција, грађани излази два пута годишње, у континуитету од 2005. године и налази се у трећој категорији научних часописа у Републици Српској. Промоцији су присуствовали чланови Редакционог одбора, аутори чланака у часопису, запослени у Управи за полицијску обуку, као и професори  Факултета безбједносних наука у Бањој Луци.

Присутне је поздравио главни и одговорни уредник, проф. др Миле Шикман и истакао да се полицијско образовање већ 30 година развија и прилагођава потребама службе те да се нада да ће и у будућности тако остати. С обзиром на то да је проф. др Миле Шикман аутор једног од радова у овом броју, у свом раду је нагласио значај постојања Министарства унутрашњих послова, развојни пут и одређене трансформације организационих јединица Министарства у протеклих 30 година. На крају свог излагања, исказао је захвалност свим ауторима, рецензентима и члановима Редакционог одбора који се труде да унаприједе часопис и подигну га на још већи научни ниво.

č2Поред главног и одговорног уредника, о часопису је говорила и др Николина Грбић Павловић. Као члан Редакционог одбора,  истакла је да јој је част бити дио тима који се труди да часопис Безбједност, полиција, грађани буде међу најчитанијим часописима у регији.

Ријеч да нешто више каже о свом раду и самом часопису имала је и др Јелена Војиновић Костић. Она је, такође, истакла захвалност што као аутор, али и рецензент, има прилику да часопису да свој допринос за унапређење.

На крају промоције, главни и одговорни уредник је позвао све љубитеље писане ријечи да и даље шаљу своје радове и најавио нови број поводом крсне славе Министарства.