Промовисана XIX класа Полицијске академије Бања Лука

DSC_0416Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум присуствовали су данас у Бањалуци промоцији 224 кадета 19. класе Јединице за полицијску обуку – Полицијске академије, који су овом приликом положили свечану заклетву. Свечаности је присуствовала и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

DSC_0438Министар Лукач је овом приликом рекао да Министарство унутрашњих послова Републике Српске полаже наду да ће будући полицијски службеници часно носити униформе које суобукли. Министар Лукач је нагласио да је МУП Републике Српске одшколововао 212 младих људи који ће широм Републике Српске проводити закон, као и 12 оних који ће радити у Брчком.

DSC_0457Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је свим кадетима али и Републици Српској која је добила овакав кадар. Предсједница је истакла да је увијек имала повјерења у нашу полицију и да вјерује да је доста труда и напора уложено у току школовања кадета.

Начелник Шикман рекао је да се нада да ће кадети оправдати свој позив, те да њихови резултати увјеравају све нас да смо добили квалиттену класу. Он је истакао да дужност треба да доврше непристрасно, те да друштво и грађани од њих очекују много. Овом приликом потписани су и уговори са кадетима 20. класе.

DSC_0477DSC_0487