Специјалистички курс противдиверзионе заштите

У Наставном центру „Авала“, Београд, 12.06.2017. године, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Србије, почела је реализација „Специјалистичког курса противдиверзионе заштите“ за 10 полазника, припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске.
Курс је отворио Раденко Новковић, начелник Јединице за форензику, Криминалистичко-технички центар, Управа за полицијску подршку МУП-а Републике Српске.
У свечаном обраћању, промовисао је прву генерацију полицијских службеника МУП-а Републике Српске која пролази ову врсту обуке. Том приликом, начелник Новковић се захвалио представницима МУП-а Републике Србије на пруженој помоћи у организацији и реализацији Курса.
Испред МУП-а Републике Србије присутнима се обратио др Бојан Митровић, шеф Одсјека за специјалистичку обуку. Упућујући поздраве добродошлице, истакао је важност оспособљавања и усавршавања из области противдиверзионе заштите.
Предраг Тајсић, начелник НЦ „Авала“, учесницима је пожелио угодан боравак и успјешан рад.
Догађају су присуствовали и Александар Лазић, начелник Одјељења за специјалистичку обуку, Јединица за стручну обуку, Управа за полицијску обуку МУП-а Републике Српске, Виктор Латиновић, начелник Одјељења за противдиверзиону заштиту и пиротехнику, Јединица за форензику, Криминалистичко-технички центар, Управа за полицијску подршку МУП-а Републике Српске и Срећко Зимоњић, Одјељење за стручно образовање и обуку МУП-а Републике Србије.
Курс ће трајати до 14.07.2017. године, а поред НЦ „Авала“, реализоваће се и у објектима и на просторима НЦ „Кула“ у Кули.