Учешће представника Управе на конференцији “Безбједност саобраћаја у локалној заједници“

Дана 29.10.2021. године у згради Владе Републике Српске одржана је јубиларна десета међународна конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“ под покровитељством Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Конференција је окупила стручњаке за безбједност саобраћаја Републике Српске и региона, као и представнике републичких институција и организација Републике Српске и Републике Србије.

Учешће на конференцији су испред Управе за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске узели начелник Jединице за стручну обуку Небојша Свјетлановић, начелник Oдјељења за специјалистичку обуку Александар Лазић и инспектор за полицијску обуку Александар Родић.

rodicikrstoНа конференцији је између осталог било ријечи о стратешком управљању безбједности саобраћаја, возачима лаких личних електричних тротинета, мјерама које се користе у циљу унапређења безбједности пјешака и безбједности дјеце у близини основних школа, утицају техничке исправности возила на безбједност саобраћаја и слично.

Закључке конференције је, уз коментар, презентовао проф. др Крсто Липовац.