Учешће представника Управе за полицијску обуку на симпозијуму у Полицијској академији за граничну полицију у Орадеи – Румунија

У временском периоду од 25.06. до 28.06.2019. године, др Стево Иветић, начелник Одјељења за опште и заједничке послове, и Александар Лазић, начелник Одјељења за специјалистичку обуку, Јединица за стручну обуку, учествовали су на симпозијуму “Школски неуспјех у институцијама полицијског образовања – између претпоставки и прихватања“, коју је  организовала Полицијска академија за граничну полицију у Орадеи-Румунија. На симпозијуму осим представника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, учествовали су и представници образовних полицијских институције из следећих држава: Румуније, Србије, Њемачке, Украјине, Молдавије, Мађарске и Словачке.

IMG-2 Lazic3 Stevo 2

Током радних сесија симпозијума презентован је појединачно рад сваке образовне полицијске институције, а посебно област која се односи на неуспјех у обукама и образовању полицијских кадрова, при чему је акцент стављен на разлоге добровољног одустајања од обуке примљених полазника.