Aктивизaм против родно заснованог насиља и за вријеме стручног усавршавања

Управа за полицијску обуку, заједно са другим јединицама Министарства, учествује у обиљежавању свјетске кампање „16 дана активизма против родно заснованог насиља“. Кадети Полицијске академије носе на својим униформама бијеле врпце током 16 дана активизма против родно заснованог насиља.

Наравно, поред кадета, и запослени у Управи се придружују активностима на обиљежавању и промоцији активизма против родно заснованог насиља. Илустративан је примјер Невена Косић која се налази на стручном усавршавању у Центру за основну полицијску обуку у Србији, заједно са другим припадницима нашег Министарства. У оквиру једномјесечног стручног усавршавања у основим андрагошким вјештинама, полазници бирају тему коју ће да представе као реализацију самосталног часа. Циљ је да се полазници оспособе за самостално планирање и реализацију часа из области којом ће се бавити по повратку у организациону јединицу.

Колегиница Невена Косић је управо одабрала област из родно заснованог насиља којим и у наредном периоду намјерава да се бави, али је то учинила и како би на тај начин колегама подигла свијест о значају обиљежавања и начинима сузбијања родно заснованог насиља.

Колегиници Невени честитамо на реализацији самосталног часа и желимо и њој и осталим колегама из Министарства, као и свим полазницима успјех у стручном усавршавању.