Министар посјетио Управу за полицијску обуку

Дана 22.02.2023. године Министар унутрашњих послова Републке Српске проф.др Синиша Каран, заједно са директором полиције Синишом Кострешевићем посјетили су Управу за полицијску обуку. Начелник Управе за полицијску обуку проф.др Миле Шикман укратко је представио прогам рада Управе у наредном периоду, укључујући реализацију садржаја основне полицијске обуке и специјалистичких обука. Такође, информисао је министра о активностима везаним за израду Елабората о оправданости оснивања Средње школе унутрашњих послова.

Министар Каран је истакао важност полицијске обуке, посебно указујући на значај континуираног усавршавања полицијских службеника, кроз различите видове и врсте обука. Такође, акценат је ставио на квалитет обука које се реализују, при чему је изразио очекивање да ће такав приступ имати позитиван утицај на редовоно обављање полицијских послова и задатака.

На концу саговорници су се сагласили да ће пресељењем у нове простроје Полицијске академије у Залужанима, бити створени услови за значајно унапређење полицијског образовања и система обука у свим сегементима.