Трка за припаднике Министарства у оквиру Трке за Српску

Млађен Самарџић у мушкој и Лусија Кимани у конкуренцији дама, укупни су побједници 5. издања “Трке за Српску” уприличене поводом 30 рођендана Републике Српске.

Поред сталне подршке Министарства унутрашњих послова у организацији трке први пут се у склопу трке Трчимо за Српску одржала и трка за припаднике Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

2aУ конкуренцији полицијских службеника код дама побиједница је Даница Гњатовић, док је у мушкој конкуренцији најбољи био Милан Кутић, друго мјесто освојио је Ђорђе Гаћеша, а треће Алекса Лубура.

Признања најбољима по категоријама уручили су Младен Илић предсједник Скупштине града Бањалука, Марио Ђуран, помоћник министра за спорт у Министарству породице омладине и спорта Републике Српске и Александар Лазић, начелник Одјељења за специјалистичку обуку Управе за полицијску обуку који су изразили задовољство виђеним током саме трке и њеном организацијом.

Генерални покровитељи трке били су Министарство породице омладине и спорта, Предсједник Скупштине града Банајалука, док је медијски покровитељ била Елта телевизија. Организатори манифестације су Бањалучка Тркачка Лига, Атлетски клуб Бања Лука И Атлетски Клуб Инвалида Врбас.