Промовисана XVII и IV класа Полицијске академије Бања Лука

DSC_0202Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић рекао је да је неопходно радити на подмлађивању полиције Српске, јер је просјечна старост припадника полиције 43 године.

„Школовање и промовисање младог кадра један је од корака који предузима Министарство унутрашњих послова Српске на подмлађивању кадрова у полицијским структурама“, рекао је министар Јовичић на промоцији 17. класе кадета основне полицијске обуке и четврте класе кадета за припаднике Специјалне јединице полиције Полицијске академије. На данашњој свечаности, заклетву за професионално обављање полицијске дужности положило је 29 свршених кадета Полицијске академије, од чека је 19 кадета опште полиције, а 10 кадета је завршило обуку за припадника СЈП.

Најбољи кадет генерације Данијела Ивановић награђена је избором полицијске станице у којој ће започети приправнички стаж полицајца и ручним сатом са посветом. Она је истакла да је поносна на свој успјех, истакавши да је обука јако захтјевна и да су им доста олакшали наставници и старјешине.
DSC_0196За свој пробни рад изабрала је Полицијску станицу Центар у Бањалуци. Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић рекао је да му је драго што је полиција подмлађена за тридесетак нових припадника, али да би тај број требало да буде много већи.

„Од ових полицајаца очекујемо нови квалитет, те се надам да ће радом на терену помоћи да се питање људских права и слобода у Републици Српској подигне на један виши ниво“, истакао је директор Васић.
Начелник Управе за полицијско образовање МУП-а Републике Српске Миле Шикман рекао је да су сви кадети добили и рјешење за пробни рад у трајању од шест мјесеци.

Он је додао да је ово већ друга генерација која се обучава по новом наставном плану и програму, те нагласио да је ова управа лидер у области полицијског образовања у региону, јер има цјеловит систем образовања, обуке и усавршавања.

Детаљ са промоције се може погледати на http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=105318.