Учешће замјеника начелника Управе на “Данима Рудолфа Арчибалда Рајса“ на Криминалистичко-полицијској академији Београд

Четврти међународни научни скуп „Дани Арчибалда Рајса“ одржан је на Криминалистичко-полицијској академији Београд 3. и 4. марта 2014. године.

KPARajsСкуп је организован у сарадњи са Фондацијом за међународну правну сарадњу из Бона (IRZ), Министарством унутрашњих послова Републике Србије, Министарством просвjете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Кинеским криминалистичко-полицијским универзитетом, Државним универзитетом унутрашњих послова у Лавову, Волгоградском академијом Министарства унутрашњих послова Русије, Факултетом безбjедности у Скопљу, Факултетом безбjедносних студија у Љубљани, Полицијском академијом „Alexandru Ioan Cuza“ у Букурешту, Полицијском академијом у Братислави и Високом школом унутрашњих послова у Бањалуци.

На поменутом скупу своје радове су представили професори, научници и стручњаци из 18 земаља: Њемачке, Аустрије, Кине, Русије, Бјелорусије, Украјине, Литваније, Летоније, Молдавије, Пољске, Словачке, Чешке, Словеније, Македоније, Мађарске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије.

У току два дана секцијског рада на скупу је изложено 130 радова, oд којих су 55 радови иностраних излагача, а 75 аутора из Републике Србије, из следећих тематских области: Иновација и стандардизација криминалистичко форензичких метода супротстављања криминалу, Управљање људским ресурсима у полицији, Безбједност у ванредним ситуацијама, Јачање институција правне државе и борба против криминалитета, Друштвени, економски и политички токови криминала – изражавање, мјерење и анализа и Форензичка лингвистика.

Из Управе за полицијско образовање скупу je присуствовао замјеник начелника Управе др Амиџић Горан.