Промоција часописа “Безбједност, полиција, грађани“ број 1-2/14

DSC_0095Дана 8.05.2014. године са почетком у 13,00 часова у просторијама Високе школе унутрашњих послова одржана је промоција часописа Министарства унутрашњих послова Безбједност, полиција, грађани“, број 1-2/14. Промоцији су присуствовали начелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман, замјеник начелника Управе за полицијско образовање др Горан Амиџић, као и аутори радова објављених у овом броју. Присутни су упознати са новинама којима обилује ново издање Часописа.

Чланци објављени у овом двоброју Часописа по први пут писани су у складу са АПА стилом цитирања, свима су додијељени УДК и ДОИ бројеви, те су од стране анонимних рецензената сврставани у категорије научних и стручних радова.

У овоме двоброју су објављена 23 чланка од стране 31 аутора и то: 11 научних радова, 8 стручних радова, 3 приказа, и један извод из стране литературе. На крају су, из богате дискусије, дати бројни приједлози који се односе на побољшање и афирмацију ове публикације, те је истакнуто опредјељење да се предузму све потребне активности чијом реализацијом би се часопис Безбједност, полиција, грађани сврстао у ред часописа прве категорије који се налазе на Ранг листи категорисаних научних часописа Републике Српске.