Одржан семинар “Криминалистичка обрада лица мјеста“ за полицијске службенике ЦЈБ Бања Лука

IMG_20140403_085151Од 20.08.2014. године до 22.08.2014. године у Управи за полицијско образовање одржан је семинар “Криминалистичка обрада лица мјеста“.

Семинар су похађала 23 полицијска службника из организационих јединица ЦЈБ Бања Лука. Наведени семинар је у потпуности реализован у складу са наставним планом семинара. Приликом реализације наставе презентовани су и конкретни примјери из праксе везани за криминалистичку обраду лица мјеста и предузимање мјера и радњи.

Током практичног дијела реализације семинара, полазници су извршили криминалистичку обраду лица мјеста, на начин да су криминалистички техичари фиксирали шири изглед лица мјеста, затим уочили, обиљежили  и фиксирали трагове и предмете криминалистичком фотографијом, те су уз помоћ физичких метода изазвали и фотографисали латентне трагове, фиксирали их, стручно обрадили и изузели са лица мјеста и сачинили кроки скицу лица мјеста, док су криминалистички инспектори сачинили записнике о увиђају.

Полазници семинара показали су изузетно интересовање, активно су учествовали у реализацији семинара и истакли су да је семинар изузетно користан и да ће знања усвојена  на  семинару користити у будућем раду, те да је потребно чешће организовати семинаре овог типа и за остале полицијске службенике који нису похађали овај семинар.