Одржан семинар “Ватрена обука“ за полицијске службенике ЦЈБ Бања Лука

Vatrena obukaОд 27.08.2014. године до 29.08.2014. године, у Управи за полицијско образовање одржан је семинар “Ватрена обука“. Семинар је похађало 19 полицијских службеника из организационих јединица ЦЈБ Бања Лука.

Циљ семинара је био пружити могућност полазницима да освјеже претходно стечена и усвоје нова знања о ватреном оружју-пиштољу, а извођењем вјежби бојевог гађања вјештину руковања и прецизног гађања  службеним пиштољима подићи на виши ниво.

Првог дана семинара полазници су теоријски упознати са тактичко-техничким карактеристикама службених пиштоља, а практично са начином расклапања и склапања истих, застојима у раду пиштоља и начинима отклањања. Такође, приступило се увјежбавању вјештине прецизног гађања на “Laser Shot“ систему за обуку на ватреном оружју.

Другог и трећег дана семинара изводиле су се вјежбе прецизног гађања на стрелишту Раковачке баре. Полазници су били у прилици да унаприједе вјештину прецизног гађања гађајући из готово свих полуаутоматских пиштоља који се налазе у наоружању Полиције Републике Српске.

Полазници семинара показали су изузетно интересовање и жељу да властиту вјештину руковања оружјем и прецизног гађања подигну на виши ниво у чему су генерално гледајући и успјели. Мишљење је свих да су овакви семинари неопходни за полицијске службенике, те да их треба чешће организовати како би и остали полицијски службеници били у прилици похађати овај семинар.