Учешће начелника Управе на II регионалној конференцији шефова полицијских академија

IIkonferencijaНачелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман, у периоду 17.09.-19.09.2014. године, учествовао је у раду 2. Регионалне конференције шефова полицијских академија која је одржана у Охриду, Македонија. Конференцију је организовало Министарство унутршњих послова Македоније, заједно са ОСЦЕ-ом и ИЦИТАП-ом. Наведена Конференција представља наставак 1. Регионалне конференције која је одржана прошле године у Бањој Луци.
У раду Конференције учествовали су представници 10 земаља региона. Заједно са начелником Шикманом испред МУП-а Републике Српске била је присутна и Јелена Гаврановић.
Тема овогодишње конференције била је Методологија оцјењивања и евалуције на основној полицијској обуци. Начелник Шикман представио је систем оцјењивања и вредновања кадета током основне обуке на Полицијској академији у Бањој Луци.
Учесници Конференције су се сагласили да је овакав облик рада врло користан, те да је у наредном периоду потребно наставити са регионалним повезивањем полицијских академија. У том смуслу закључено је да се у року два мјесеца одреди земља домаћин 3. Регионалне конференције, као и главна тема дискусије.