Семинар “Употреба силе“ за полицијске службенике ЦЈБ Бијељина

DSC_0007[1]У периоду од 15.09.2014. године до 18.09.2014. године у просторијама ЦЈБ Бијељина Јединица за основну обуку-Полицијска академија је за 40 полицијских службеника из ПС Бијељина, ЈЗП Бијељина, ПС Дворови, ПС Јања, ПС Лопаре, ПС Угљевик, ПС Зворник, ПС Братунац, ПС Козлук, ПС Сребреница, ПС Власеница, ПС Милићи, ПС Шековићи, ПС Осмаци, ЈЗП Зворник, ПС за БС Зворник и ПС за БС Бијељина одржала два семинара под називом “Употреба силе“.

Полазници семинара су били полицијски службеници од чина полицајац до чина виши наредник као и одређени број руководних радника горе наведених ПС из ЦЈБ Бијељина.

Циљ семинара је пружити могућност полазницима да освјеже претходно стечена и усвоје нова знања, вјештине и ставове везане за употребу силе чиме ће се ефикасност и квалитет рада полицијских службеника подићи на виши ниво.

Овај семинар је један од више планираних семинара које ће Управа за полицијско образовање реализовати ове године у склопу новог концепта стручног усавршавања полицијских службеника МУП-а РС.

У извођењу семинара је учествовала и Јединица за професионалне стандарде.

Неопходно је нагласити да су полицијски службеници који су присуствовали семинару изразили спремност за овакве облике едукације, а посебно су апострофирали значај теме овог семинара, што се посебно огледало кроз њихово активно учешће у реализацији самог семинара.