Комеморација посвећена успомени на страдале српске војнике у Првом свјетском рату у Грчкој

GrckaОве године Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије, предложило је Министарству унутрашњих послова Републике Српске да комеморативним свечаностима у Републици Грчкој присуствује и на њима узме учешће један студент Високе школе унутрашњих послова Бања Лука. С обзиром на тражене карактеристике руководство Високе школе унутрашњих послова и Управе за полицијско образовање предложили су да то буде студент 3. године студија Бранко Петровић.

Студент Високе школе унутрашњих послова је заједно са 10 кадета Војне академије Београд и са 10 студената Криминалистичко-полицијске академије Београд присуствовао комеморативним свечаностима које су се одржавале од 24. до 28. септембра у Републици Грчкој, којом приликом су положили вијенце на острву Видо, маузолеју и “плавој гробници“, на гробљу Дринске дивизије и споменику Јанусу Јанулису у Агиос Матеусу, на Кајмакчалану, на савезничким гробљима у оквиру Зејтинлика, те на Поликастру споменику посвећеном пробоју Македонског фронта и споменику Николи Пашићу и на низ других војничких гробова и споменика. Поред комеморативних свечаности студенти и кадети су имали прилику да обиђу Српску кућу на Крфу, Војни музеј у Солуну, те низ других институција и грађевина.

Заједно са представницима Владе Републике Српске, Министарства рада и борачко-инвалидске заштите студент Бранко Петровић је положио вијенце на неколико споменика.