Почетак академске године на ВШУП

DSC_0418На Високој школи унутрашњих послова у понедјељак, 6. 10. 2014. године почела је настава за све године студија.

Поводом почетка академске 2014/2015. године, у 9 часова у амфитеатру Високе школе организован је дочек нове генерације студената.

Како би им пожељели добродошлицу, у амфитеатру су се окупили наставници и сарадници на Високој школи, као и студенти свих година студија.

Свечаност поводом дочека студената прве године студија почела је поздравним обраћањем начелника Управе за полицијско образовање др Мила Шикмана. Др Шикман је изразио посебно задовољство поводом почетка академске године за студенте прве године студија, те указао на значај полицијског образовања, истакнуо добру досадашњу сарадњу Високе школе са другим високошколским установама у земљи и региону и пожелио успјешну академску годину наставницима и сарадницима и студентима на Високој школи.

DSC_0433Након начелника Управе, у име Високе школе унутрашњих послова присутнима се обратио директор Високе школе мр Душко Пена. На Високој школи дјелатност високог образовања, стручног оспособљавања и усавршавања врши се у складу са постојећим законским и подзаконским прописима, истакнуо је директор. Усвајање знања и вјештина кроз савремене начине извођења теоријске и практичне наставе од великог је значаја за студенте како би њихов допринос у полицијској служби након школовања био што квалитетнији. Ријечи добродошлице за студенте прве године и жеље да и ова академска година буде успјешна и студентима и наставном особљу, нису изостале ни од стране директора Пене.

О настанку, организацији, начину рада и досадашњим активностима Удружења студената Високе школе унутрашњих послова и Студентског парламента говорили су студенти треће године.

У оквиру програма свечаности, студентима прве године представили су се наставници и сарадници с којима ће студенти директно сарађивати на наставним предметима који се изучавају на првој години студија.