Одржан семинар “Људска права и полиција“

DSC_0263Семинар “Људска права и полиција“ одржан је у просторијама Управе за полицијско образовање дана 23. и 24. октобра 2014. године за полицијске службенике ЦЈБ Бања Лука, од чина наредник до чина виши инспектор.

Истом су присуствовала 23 полицијска службеника који ће добити Увјерење да су похађали семинар “Људска права и полиција“.

На семинару биле зу заступљене сљедеће теме: Феноменологија људских права, механизми гарантовања и заштите људских права, ограничења људских права, одговорност полиције за кршење људских права и људска права припадника полиције.

Такође, током семинара извршена је анализа Извјештаја власти Босне и Херцеговине о посјети Европског комитета за превенцију тортуре и нехуманог и деградирајућег третмана и кажњавања о ad hoc посјети БиХ, као и анализа практичних примјера из области људских права.

Семинару је поред предавача присуствовао и главни инспектор за унутрашњу контролу гдин Драган Рибић, који је са учесницима семинара подијелио искуства која се односе на рад Јединице за професионалне стандарде, а са освртом на заштиту и поштовање људских права.

Током семинара биле су заступљене различите наставне методе. Избор наставне методе био је условљен наставним садржајем, те примјењивале су се методе предавања, модификованог предавања, рад у групама и дискусија.