Учешће руководства Управе на конференцији у Мостару

IMG_8399_1Конференција на тему “Успостављања комуникацијске платформе у циљу јачања образовних капацитета правосудних и безбједносно-одбрамбених институција у Босни и Херцеговини“, коју је организовала Агенција за школовање и стручно уавршавање, у сарадњи са Високим судским и тужилачким вијећем, одржана је 30. и 31. октобра 2014. године, у Мостару, на којој су из Министарства унутрашњих послова Републике Српске учествовали др Миле Шикман, начелник Управе за полицијско образовање и др Горан Амиџић, замјеник начелника Управе за полицијско образовање.

Поред представника Министарства унутрашњих послова Републике Српске на Конференцији су учествовали и представници из следећих институција: Агенције за школовање и стручно усавршавање, Полицијске академије ФБиХ, Центра за едукацију судија и тужилаца, Министарства одбране БиХ, Обавјештајно-безбједносне агенције, Полиције Брчко Дистрикта и кантоналних МУП-ова (Тузлански кантон, Зеничко-добојски кантон, Средњобосански кантон, Западнохерцеговачки кантон и Кантон 10).

Излагање др Миле Шикмана односило се на представљање Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а др Горан Амиџић на представљање Управе за полицијско образовање. На конференцији су поменуте институције представљене у смислу организације и надлежности, као и облик и система образовања и обука који у наведеним институцијама постоје.