Учешће Високе школе унутрашњих послова на Фестивалу науке 2014 у Бањој Луци

DSC_0046Дана 12.11.2014. године у Бањој Луци, у Дому омладине је отворен четврти по реду Фестивал науке у организацији Министарства науке и технологије Републике Српске.

Овогодишња манифестација је посвећена климатским промјенама, међутим, на Фестивалу су учешће узели научни и стручни радници из најразличитијих области. Тако посјетиоци могу у току 12. и 13.11.2014. године да виде најновија достигнућа из медицинских, биолошких, хемијских и других наука, да виде планетаријум, употребу паметних телефона у научно-истраживачке сврхе, представљање одређених живих бића које се користе у истраживачке сврхе, представљање “дрона“…

На овогодишњем Фестивалу науке у Бањој Луци по први пут су се представили и студенти Високе школе унутрашњих послова Бања Лука. На једном од већих штандова, студенти Високе школе унутрашњих послова Бања Лука су бројним посјетиоцима, међу којима су предњачили млади којима је и превасходно намијењен Фестивал, представили криминалистичко-техничка и форензичка средства и методе које користи Полиција Републике Српске, а који се изучавају у току школовања на ВШУП-у, као што су средства за дактилоскопирање лица, за изазивање невидљивих отисака папиларних линија, апликација за фото-робот…

DSC_0039Судећи по пажњи која је поклоњена нашем штанду, као и и по посјећености, те по непосредном учешћу грађана, поготово млађе популације, у дактилоскопирању, изазивању отисака, креирању фото-робота и другим активностима, може се констатовати да је наш штанд био један од посјећенијих.

Своје задовољство су изразили и организатори манифестације, који су изразили жељу за сарадњу у наредном периоду на сличним манифестацијама које буду организовали.