Свечана академија поводом крсне славе МУП Републике Српске

67509090На свечаној академији поводом крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Светог архангела Михаила, која је одржана у Центру за културу у Бијељини, министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић честитао је крсну славу – Аранђеловдан свим припадницима овог министарства и похвалио њихов рад.

Министар Јовичић је за допринос стварању Републике Српске изразио захвалност према 782 погинула и нестала припадника полиције Српске у одбрамбено-отаџбинском рату, те похвалио рад око 7.000 припадника МУП-а РС.

Министар Јовичић је напоменуо да је Полиција Српске са својим садашњим капацитетом равноправна и на међународној сцени и да је за свој рад добила бројна признања у свијету.

„Поносан сам што сам на челу овакве полиције“, рекао је министар Јовичић и поновио да је МУП Српске израстао у једну веома професионалну институцију, те да се увијек налази уз своје грађане.

Посебну захвалност за присуство академији, министар Јовичић је упутио предсједнику Српске Милораду Додику, министрима, а велику захвалност и хору „Србадија“, Оркестру хармоника из Угљевика, те Слободану Тркуљи на концерту који је одржао.