Студенти ВШУП добровољно даривали крв

DSC_0195Данас, 18.11.2014. године поводом обиљежавања крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске Светог архангела Михаила, студенти Високе школе унутрашњих послова Бања Лука и радници Управе за полицијско образовање, у Заводу за трансфузију крви у Бањој Луци, учествовали су у акцији добровољног даривања крви.

Иако се одржава поводом обиљежавања крсне славе, ово није једина акција добровољног давања крви у току године, већ се студенти, заједно са радницима Управе, појединачно и организовано одазивају на сличне хуманитарне акције и у другим приликама.

Значај даривања крви је општепознат, међутим, студенти ВШУП на овај начин исказују, с једне стране, свијест о хуманости као важном сегменту њиховог будућег позива, док, с друге стране, на овај начин учествују и у друштвеним активностима ван њихових редовних послова и задатака, што свакако чини и социјалну функцију полиције.

DSC_0281О изграђеној свијести студената ВШУП о хуманости довољно говори чињеница да је у акцији добровољног давања крви учествовало око 50 студената Високе школе унутрашњих послова.

Начелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман је обишао студенте у Заводу, којом приликом је рекао да је изузетно поносан на студенте што су се у оволиком броју одзвали овој активности и тиме показали своју личну хуману страну, али и хуману страну будуће професије.

О хуманости студената треба још и поменути да су студенти након даривања крви, пакетиће са храном, соковима и слаткишима који се иначе дијеле након даривања крви у Заводу, однијели и подијелили малишанима Дома за незбринуту дјецу “Раде Врањешевић“ у Бањој Луци.