Одржане семинар “Људска права и полиција“

DSC_0007Семинар “Људска права и полиција“ одржан је у просторијама Управе за полицијско образовање дана 02. и 03.10.2014. године за полицијске службенике ЦЈБ Бања Лука, од чина наредник до чина виши инспектор.

Истом су присуствовала 23 полицијска службеника који ће добити Увјерење да су похађали семинар “Људска права и полиција“.

На семинару биле су заступљене сљедеће теме: Феноменологија људских права, механизми гарантовања и заштите људских права, ограничења људских права, одговорност полиције за кршење људских права и људска права припадника полиције.

Такође, током семинара извршена је анализа Извјештаја власти Босне и Херцеговине о посјети Европског комитета за превенцију тортуре и нехуманог и деградирајућег третмана и кажњавања о ad hoc посјети БиХ, као и анализа практичних примјера из области људских права.

Семинару је поред предавача присуствовао и главни инспектор за унутрашњу контролу господин Драган Рибић, који је са учесницима семинара подијелио искуства која се односе на рад Јединице за професионалне стандарде, са освртом на заштиту и поштовање људских права.

Током семинара биле су заступљене различите наставне методе. Избор наставне методе био је условљен наставним садржајем, те су се примјењивале методе предавања, модификованог предавања, рад у групама и дискусија.