Промоција новог броја часописа “Безбједност – полиција – грађани“

DSC_0228Дана 23.12.2014. године са почетком у 11,00 часова у Високој школи унутрашњих послова одржана је промоција Часописа Безбједност, полиција, грађани 3 – 4/2014. Промоцији су присуствовали аутори радова објављених у овом броју, главни и одговорни уредник, као и чланови редакције часописа.

У најновијем издању Часописа чланке је објавило укупно 36 аутора и коаутора; објављено је укупно 27 чланака од којих је 13 научних чланака, 11 стручних чланака, један превод из стране литературе и два приказа.

Главни и одговорни уредник Часописа др Миле Шикман је овом приликом упознао присутне са најновијим издањем Часописа, те је укратко предочио садржај објављених чланака. Поред наведеног, у своме излагању дао је критички осврт на актуелно издање Часописа, те је истакао значај рецензија, усвајања и поштовања стандарда који су предвиђени Критеријумима за категоризацију научних часописа (у оквиру постојећег Правилника о публиковању научних публикација).

Присутни су упознати и са чињеницом да Часопис Безбједност, полиција, грађани наредне године обиљежава 10 година постојања, те да ће се публиковати и библиографија објављених радова.

На крају је истакнуто којим то циљевима треба да се тежи у будућем периоду, те су из богате дискусије дати бројни приједлози који се односе на побољшање и афирмацију ове публикације.

Часопис Безбједност – полиција – грађани је теоријско стручни часопис Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Први број часописа објављен је 2005. годинe, а до сада је укупно публиковано 34 броја.