Обука “Понављање знања“

IMG_20141225_120013Дана 22.12.2014. године у Јединици за основну обуку – Полицијској академији почела је обука “Обнова знања“ намијењена полицијским службеницима који у ранијем периоду нису имали статус овлашћених службених лица или су били децертификовани, па су накнадно засновали радни однос у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Циљ семинара јесте да се обнови претходно стечено и усвоји ново знање из полицијске професије, неопходно за обављање послова и задатака полицијског службеника. Конкретни задаци овог семинара се односе на обнову стеченог и усвајање новог знања из области полицијских послова како би се полицијски службеници оспособили за примјену знања у конкретним ситуацијама, као и како би усвојили позитивноправне прописе релевантне за свакодневно полицијско поступање. Такође, задатак семинара се односи и на подизање нивоа психофизичке способности полазника потребних за извршавање специфичних задатака полицијског службеника.

Према наставном плану и програму семинара, програмски садржаји ће се реализовати у оквиру двадесет радних дана, односно опус семинара износи 154 часа. Након реализације програма семинара, слиједи кумулативна провјера усвојеног знања полазника.