Представници Управе на обиљежавању 40 година постојања Правног факултета и 55 година студија права у Бањој Луци

40Поводом обиљежавања 40 година постојања и 55 година од почетка студија права, Правни факултет Универзитета у Бањој Луци организовао је 06. фебруара свечану академију и промоцију магистара, специјалиста и дипломираних правника. Свечаности уприличеној у препуном амфитеатру Факултета присуствовао је велики број представника политичког и јавног живота Републике Српске на челу са предсједником Српске Милорадом Додиком, најугледнији представници академске заједнице Републике Српске и правних факултета универзитета у региону, представници највиших правосудних институција у Републици Српској и Босни и Херцеговини, и правничких удружења, те бројни други гости. Испред Управе за полицијско образовање свечаности су присуствовали начелник Управе др Миле Шикман, као и наставници и сарадници у Високој школи унутрашњих послова.

Гостима, као и новопеченим магистрима, специјалистима и дипломираним правницима пригодном бесједом обратио се декан, академик проф. др Витомир Поповић, који је подсјетио да је овај факултет пуноправни члан Свјетске асоцијације правних факултета са сједиштем у Вашингтону, Европске асоцијације правних факултета из Мадрида, Међународне асоцијације правника из Москве и Свјетске асоцијације правника из Њујорку. Поводом обиљежавања два значајна јубилеја Правног факултета, честитке је у свом обраћању упутио и предсједник Републике Српске Милорад Додик. Честитке факултету поводом 40 година постојања и 55 година од почетка студија права, као и магистрима и дипломираним правницима поводом стицања диплома, упутио је и предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић. Испред академске заједнице Универзитета у Бањој Луци честитке Правном факултету поводом 40 година успјешног рада, упутио је ректор проф. др Станко Станић.

Слика о Правном факултету као респектабилној високошколској институцији употпуњена је и документарним филмом који су присутни имали прилику погледати током свечаности. О наведеној свечаности више информација можете погледати на сајту Правног факултета и Универзитета у Бањој Луци.