Учешће начелника Управе на међународном научном скупу „Кривична дјела против човјечности – нормативно и стварно“

Pravo-2Начелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман 5. фебруара 2015. године учествовао је у раду међународног научног скупа под називом „Кривична дјела против човјечности-нормативно и стварно“, који је одржан на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци.

У раду скупа учествовали су еминентни домаћи стручњаци, као и колеге из региона, бројне судије, тужиоци и адвокати. Између осталог на тему ратних злочина, у нормама и у пракси, говорили су академик проф. др Станко Бејатовић, декан Правног факултета у Крагујевцу и др Милан Шкулић, са Правног факултета Универзитета у Београду; Академик проф. др Миодраг Симовић са Правног факултета Универзитета у Бањој Луци излагао је на тему – Ратни злочини у одлукама Уставног суда Босне и Херцеговине, са посебним освртом на злочине против човјечности, док је проф. др Милан Благојевић, судија Окружног суда у Бањој Луци имао излагање на тему – Поремећена прецедентизација права у пракси Уставног суда Босне и Херцеговине. На тему злочини против човјечности говорила је професорица Правног факултета Универзитета у Бањој Луци др Иванка Марковић, док је проф. др Јован Ћирић, директор Института за упоредно право из Београда имао излагање на тему – Геноцидна намера.

Након уводних излагања отворена је шира академска расправа и дискусија о овој изузетно актуелној теми, како би се дао допринос у рјешавању овако деликатног питања, као што су кривична дјела против човјечности.