Одржан семинар “Тактике испитивања осумњиченог“ за полицијске службенике ЦЈБ Приједор

ObukaPrijedorДруги по реду семинар “Тактике испитивања осумњиченог“, у организацији Управе за полицијско образовање, 12. и 13.02.2015. године одржан је у просторијама ЦЈБ Приједор за полицијске службенике овог Центра.

С обзиром на то да су се приликом реализације семинара у току 2014. године од стране полицијских службеника диференцирали садржаји за које исти сматрају да је обука из њихове примјене неопходна полицији, приступило се реализацији наведених семинара, те је и семинар “Тактика испитивања осумњичених“ један од њих. Претходни семинар овог садржаја је реализаван за полицијске службенике ЦЈБ Бања Лука.

Циљ овог семинара јесте додатно усавршавање и обнова знања полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске у вези са криминалистичком обрадом, односно са избором, планирањем и реализацијом мјера и радњи које улазе у садржај криминалистичке обраде, са акцентом на криминалистичку обраду осумњиченог и на тактике (методе) испитивања осумњиченог, посебно се базирајући на тактике испитивања осумњиченог претежним утицањем на разум и претежним утицањем на осјећања.