Посјета представника МУП Црне Горе Управи

DSC_0010Дана 03.03.2015. године Управу за полицијско образовање су посјетили представници Специјалне антитерористичке јединице МУП Црне Горе, са циљем упознавање представника МУП Црне Горе о процесу селекције и о искуствима у обуци припадника основне полицијске обуке за припаднике Специјалне јединице полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Јединици за основну обуку – Полицијској академији Бања Лука.

Током посјете, припадницима МУП Црне Горе су представљене активности Јединице за основну обуку – Полицијске академије око процеса селекције и обуке кадета основне полицијске обуке за припаднике Специјалне јединице полиције, којом приликом је указано да је перцепција потребе за обуком овог начина потекла управо од Специјалне јединице полиције МУП РС. Приликом представљања процеса селекције, посебно су апострофирани критерији моторичких способности и провјера психофизичке издржљивости у екстремним ситуацијама.

Припадници МУП Црне Горе су исказали задовоство посјетом, посебно похваљујући модалитет обуке будућих припадника СЈП МУП РС и наглашавајући потребу МУП Црне Горе за сличним модалитетом обуке, поготово имајући позитивна искуства која су пренесена колегама из Црне Горе.