Учешће представника Управе на округом столу “Полиција као сервис грађана и изазови за систем образовања у полицији”

ServicCGУ периоду 10.03. до 12.03.2015. године у хотелу Резиденц у Милочеру одржан је округли сто на тему “Полиција као сервис грађана и изазови за систем образовања у полицији”. Округли сто реализује ЈУ ВСШ Полицијска академија у сарадњи са међународним партнером, Ханс Зајдел Фондацијом за Србију и Црну Гору.

Учесницима су се пригодним ријечима обратили помоћница министра просвјете, Мубера Курпејовић, помоћница министра за људска и мањинска права, Бланка Радошевић-Маровић, помоћник директора Управе полицје, Никола Јањушевић, директорица Полицијске академије, Милица Пајовић и руководилац Ханс Зајдел Фондације, Луц Кобер.

 Учешће у овој активности узели су представници Полицијске академије, Министарства унутрашњих послова и Управе полиције, Центра за стручно образовање, Завода за школство, НВО, Савјета за грађанску контролу полиције, Управе за кадрове, Омбудсмана, Центра за едукацију носилаца правосудне функције, као и регионални излагачи из МУП-а Републике Српске, МУП-а Босне и Херцеговине и Криминалистичко-полицијске академије. Укључивањем субјеката из различитих сфера образовања полицијских службеника, овај округли сто представља јединствену прилику да се размијене различита искуства на тему која је од великог значаја за наше друштво: однос полицајац-грађанин, као и да се ова проблематика сагледа из различитих углова.

Испред Управе за полицијско образовање наведеном округом столу присуствали су др Миле Шикман, начелник Управе и Јелена Вигњевић, предавач у Високој школи унутрашњих послова.