Полицијске спортске игре – Полицијада 2015

DSC_0020Министарство унутрашњих послова Републике Српске поводом 4. априла, Дана полиције, организовало је у Бањалуци „Полицијаду 2015“, на којој је у пет спортских дисциплина учествовало 345 полицијских службеника у преко 70 спортских екипа.

Замјеник директора Полиције Републике Српске Дарко Ћулум оцијенио је да полицијске игре пролазе у духу спорта и фер-плеја.

„Такмичење се одвија у пет дисциплина – стрељаштво, мали фудбал, џудо, одбојка и крос“, рекао је Ћулум.

Представник Синдиката радника унутрашњих послова Аница Јондић истакла је значај оваквих дешавања, када полиција чији је посао ризичан и опасан, има времена да се посвети и неким другим активностима.

„Учешће у „Полицијади“ добар је повод да се они сретну, такмиче и друже ван пословних обавеза, што је првенствено и циљ организовања оваквих манифестација, без обзира на такмичарске резултате“, истакла је Јондићева.

DSC_0264Начелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман рекао је да је ове године такмичење у значајном обиму побољшано у односу на претходну, како у погледу броја учесника, тако и у погледу садржаја „Полицијаде“.

„Овим такмичењима желимо промовисати и спортску културу у Министарству унутрашњих послова, као битан сегмент ове дјелатности. Заступљене су традиционалне дисциплине, којима се већина полицајаца бави и рекреативно“, истакао је Шикман и додао да физичка активност од великог значаја за полицијску професију.

На такмичењу су учествовали представници свих основних организационих јединица МУП-а РС.

Након окончања такмичења, у Управи за полицијско образовање су проглашене најбоље екипе и такмичари, те додијељене награде. Првопласирана екипа је екипа ЦЈБ Бијељина, другопласирани су екипа ЦЈБ Бања Лука, треће мјесто је припало студентима Високе школе унутрашњих послова Бања Лука, док је четврто мјесто припало екипи ЦЈБ Источно Сарајево.