Поступак селекције за пријем кандидата V класе основне полицијске обуке за припаднике СЈП

Конкурс за упис кадета V класе основне полицијске обуке за припаднике Специјалне јединице полиције у Јединици за основну – Полицијској академији, је објављен данас, 01.04.2015. године, а остаје отворен до 16.04.2015. године.

Заинтересовани кандидати, који испуњавају услове предвиђене Конкурсом, пријаве подносе на посебном обрасцу, који се може преузети овдје (Prijavni list).

Пријаве се могу доставити на начин како је предвиђено Конкурсом.

Процес селекције је прописан Правилником о поступку селекције и избору кандидата основне полицијске обуке у Јединици за основну обуку – Полицијској академији за припаднике Специјалне јединице полиције, док су критерији за рангирање кандидата регулисани Критеријумима за спровођење поступка селекције кандидата, који чине саставни дио Правилника. Правилник је објављен у Службеном гласнику Републике Српске број 22/15 од дана 23.03.2015. године. Процес селекције кандидата се састоји из три дијела.

У првом дијелу селекције реализује се љекарски преглед кандидата у Јединици за здравствену превентиву радника МУП РС у Бањој Луци, у Булевару војводе Живојина Мишића 10а.

Кандидати који буду позвани на љекарски преглед, накнадно ће бити обавјештени о термину обављања љекарског прегледа и висини трошкова, као и осталим потребама.

На други дио селекције (провјера моторичких способности, писмени и усмени дио тестирања) позиваће се кандидати који су задовoљили критеријуме Правилника о јединственим здравственим условима запослених и кандидата за пријем на рад и образовање у Министарству унутрашњих послова РС.

Кандидати који буду позвани на провјеру моторичких способности, писмени и усмени дио тестирања, накнадно ће бити обавјештени о термину обављања наведених провјера, као и потребној опреми коју треба да понесу са собом.

Тестирање кандидата у другој фази, које се састоји од провјере моторичких способности, писменог и усменог дијела тестирања, је елиминаторно, односно кандидат који не задовољи критеријуме на претходном тесту, нема право да приступи сљедећем тесту.

Трећем дијелу поступка селекције, провјера психофизичке издржљивости кандидата у екстремним ситуацијама, приступају кандидати који су задовољили критеријуме претходних провјера (љекарски, моторичке способности, писмени и усмени).

Кандидати који буду позвани на провјеру психофизичке издржљивости у екстремним ситуацијама, накнадно ће бити обавјештени о термину обављања наведених провјера.

У позиву за наведену провјеру биће наведено: мјесто, вријеме као и потребна опрема коју треба да понесу са собом.

Сва обавјештења кандидатима о току селекције (листе кандидата, мјесто и вријеме одржавања тестова, списак позваних кандидата) свакодневно ће се објављивати на интернет страници Управе за полицијско образовање.