Акција добровољног давања крви

IMG_20150401_095715Поводом обиљежавања 4. априла, Дана полиције Републике Српске, припадници Управе за полицијско образовање јуче су добровољно даривали крв у Заводу за трансфузију крви у Бањој Луци.

У дводневној акцији, пријавило се неколико припадника Управе, који су даровали крв онима којима је најпотребнија, изражавајући  на тај начин не само висок степен професионализма, него и хумани аспект полицијске професије. Ова традиционална акција, коју поводом обиљежавања Дана полиције организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, засигурно ће повећати залихе крви у заводима за трансфузију, те на тај начин спасити животе наших суграђана.

С обзиром на чињеницу да је одређен број радника Управе као редовних давалаца крви, у претходном четверомјесечном периоду већ дао крв, нису се могли одазвати  данашњој акцији. Они ће, како кажу, то учинити одмах након  истека дозвољеног времена.

Такође, студенти Високе школе унутрашњих послова Бања Лука су познати по учешћу у овој хуманој акцији, међутим, ни они нису учествовали у јучерашњем даривању крви, већ ће, како је договорено са руководством Завода, крв даривати почетком љетњег периода када је потреба за залихама крви много израженија.